Autism

Tratamentul

Trantamentul consista in urmarea anumitor pasi si aplicarea anumitor terapii.

  • Detoxificarea (homeopatica) a celor mai importanti dintre factorii de stres din istoricul pacientului: vaccinuri, anestezii, antibiotice, boli ale copilariei, etc. In cazul nasterilor dificile sau al nasterilor prin cezariana se va apela si la tratament osteopatic. Osteopatii sunt de parere ca meningele este, de cele mai multe ori, prea tensionat, nelasand suficient spatiu pentru dezvoltarea creierului (generand stres).
  • In al doilea rand, stresul oxidativ al cortexului cerebral este miscorat cu vitamina C liposolubila, iar creierul este hranit cu acizi grasi Omega 3 (EPA si DHA, acid docosahexanoic); acestea sunt vitale pentru buna functionare a creierului.
  • In al treilea rand, functionarea MT [metalo-tioneina] (o proteină cu funcţie de enzimă) in intestine si in creier poate fi refacuta cu ajutorul zincului. In acest scop folosim un complex de ascorbat (vitamina C hidrosolubila combinata cu potasiu, magneziu (calmant) si zinc). Acesta reface, de asemenea, integritatea intestinelor. Se adauga Saccharum Officinale D6 care aduce rezultate bune in refacerea florei intestinale si a traficului intestinal.
  • Urmatoarele aspecte specifice al comportamentului autistic pot fi solutionate folosind un remediu homeopatic constitutional, in contextul in care acest remediu este ales in functie spectrul de manifestari ale copilului. Remediul Saccharum Officinale si alte remedii constitutionale sunt elemente importante in restabilirea contactului vizual, a contactului cu lumea exterioara si cu emotiile, etc. Cuprum Metallicum poate fi solutia pentru rigiditatea specifica si pentru comportamentul obsesiv. Ambele remedii fac parte din Inspiring Homeopathy si nu sunt inca foarte cunoscute in lumea homeopata.