Autism

Vitamina C

Interesul meu pentru vitamina C vine dinspre terapia contra cancerului. In Tratamentul Non-Toxic al Tumorilor, vitamina C joaca un rol imposrtant ca oxidant. In plus fata de vitamina C hidro-solubila, se prescrie si vitamina C lipo-solubila (Ascorbyl Palmitate), mai ales pentru tumorile creierului. Vitamina C joaca un rol vital in protejarea copiilor de efectele nocive ale vaccinarii si de stresul indus de alte evenimente. Doctorul australian Archie Kalokerinos a fost martorul unei dublari a ratei de mortalitate infantila printre arborigeni imediat dupa campania de vaccinare. Fiintele umane nu sunt capabil sa produca singure vitamina C la fel ca celelalte mamifere. Ele depind, in totalitate, de cantitatea de vitamina C pe care o ingereaza. In situatii stresante, cum sunt vaccinarile, infectiile sau alte boli, stresul emotional, etc. este necesara si trebuie folosita o doza mai mare de vitamina C. Din acest motiv Dr. Kalokerinos sfatuieste evitarea vaccinarii atunci cand copilul este bolnav sau nu este refacut complet dupa o boala. In Olanda, guvernul a trecut ani de zile cu vederea acest aspect si acum plateste pretul pentru aceasta greseala. Cand Dr. Kalokerinos a inceput sa administreze vitamina C copiilor arborigeni, a reusit sa reduca rata mortalitatii infantile de la 50% la aproape zero. Acest fapt m-a indemnat sa prescriu vitamina C ca masura profilactica. Am vazut ca autismul se amelioreaza prin detoxifierea vaccinurilor; mi-a venit ideea  ca vitamina C ar juca un rol important nu numai in prevenirea efectelor autiste post-vaccinare ci si in vindecarea bolii. Am prescris pentru prima oara vitamina C lipo-solubila unui copil autist de 4 ani si am constatat o imbunatatire majora a vorbirii si a inteligentei. Mama copilului a fost impresionata de efectele pozitive. De atunci, Ascorbyl Palmitatul joaca un rol esential in protocolul de tratament contra autismului. Si a atins toate asteptarile mele. Vitamina C este recunoscuta pentru urmatoarele efecte asupra corpului omenesc, efecte care au o relevanta majora in cazul copiilor cu autism:

  1. Vitamina C neutralizeaza oxidantii nocivi (stresul oxidativ) cum ar fi radicalul oxihidric (OH¯) si regenereaza vitamina E pentru reutilizare.
  2. Cand vitamina C ia parte la procesele anti-oxidative, radicalii ascorbat care se produc sunt relativ inofensivi pentru ca ei nu sunt nici inalt oxidativi, nici inalt reductivi si sunt usor de transformat in ascorbati activi de catre sistemele enzimatice care folosesc NADH (Nicotinamide adenine dinucleotide) sau NADPH (Nicotinamide adenine dinucleotide phosphate).
  3. Vitamina C stimuleaza eliminarea cuprului si prin asta ajuta la reducerea stresului. Toti copiii cu autism au aratat un nivel ridicat de cupru (cititi mai mult in articole).
  4. Vitamina C ajuta si sustine enzime care transforma dopamina in norepinefrina (noradrenalina). Acesta este un pas necesar in metabolismul adrenal catecolaminei si precede etapele metilarii care echilibreaza nivelurile catecolaminei.
  5. Vitamina C ajuta si sustine enzimele in metabolismul tirozinei care transforma hidroxifenilpiruvatul in acid homogentistic.
  6. Vitamina C este necesara pentru formarea L-carnitinei. In celule, aceasta este necesara pentru arderea grasimilor si obtinerea energiei. (beta-oxidare a acizilor grasi).
  7. Vitamina C ajuta la metabolizarea acidului folic prin transformarea acestuia in acid folinic.
  8. Vitamina C stimuleaza intestinele si diminueaza consistenta scaunelor in cazul copiilor constipati; o doza prea mare de vitamina C poate cauza diaree.