Autism

Afectiunile intestinale

 • Aproximativ 85% din copii cu autism prezinta afectiuni intestinale si de asimilare.
 • Cele mai multe persoane cu autism sufera de proleme digestive din cauza cresterii fungice excesive (de exemplu candida), alergii alimentare si hipersensibilitate. Daca in intestine nu exista suficienta metalo-tioneina, metalele grele ca mercurul si plumbul se vor lega de gruparile sulfhifril (-SH). Gruparile sulfhidril in enzime sunt necesare pentru a transforma caseina si glutenul. Multi dintre copiii cu autism au alegie la gluten si caseina (mai mult de 85%). Aceste enzime au nevoie si de zinc. Asadar, o deficienta de metalo-tioneina va cauza o deficienta de enzime care sa proceseze caseina si glutenul. De aici apare si alergia la caseina si gluten.
 • Intestinele permeabile inseamna probleme in functionarea metalo-tioneinei, lucru care permite mercurului, plumbului si altor toxine sa ajunga in vena porta.
 • Concentratii mari de metalo-tioneina sunt, in mod normal, prezente si in gura; o deficienta afecteaza simtul gustului si gereaza probleme cu apetitul (de exemplu refuzul de a mesteca hrana solida).
 • Functiile metalo-tioneinei in stomac:
  a) sa produca acid gastric,  
  b) sa furnizeze zinc pentru enzimele digestiei,
  c) sa produca proteine care sa protejeze impotriva infectiilor gastrice.
 • Metalo-tioneina joaca un rol important ca mecanism de protectie impotriva infectiilor intestinale si impotriva diareei. Omoara candida si protejeaza impotriva cresterii fungice excesive.